maksyn stumpit

Kaikenmaailman Yritysvalmentajat

30.12.2008 07.03 - yhteiskunta 

Tuntuu olevan trendikästä olla julkkis Yritysvalmentaja. Kaikenmaailman jääkiekkovalmentajat, näyttelijät ja muut julkisuuden hahmot vetävät yritysvalmennuksia oman toimensa ohessa. Meneekö se tässä sitten niin, että et voi olla vakavasti otettava omassa ammatissasi jos et samalla vedä yritysvalmennuksissa oman alasi teesejä vai onko kyse vaan rahanahneudesta. Ainakin tuntuu hullunkuriselta, kun kyseiset henkilöt ovat yleensä hyväpalkkaisissa hommissa ja aivan täystyöllistettyinä. Sitten ammutaan kalenterin pienimmätkin aukot täyteen yritysvalmennuksia.

Toisaalta ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa. Samat teesit tulevat ilmi kun aivan eri aloilta olevat ihmiset ovat valmennuksia pitämässä. Kaikki ovat lukeneet samat opukset ja käyneet samat preppauskurssit. Ja yritysjohto sitten ostaa näitä palveluja hirveeseen ylihintaan järkyttävällä innolla. Ehkä nämä nykyiset talousnäkymät vähän jarruttavat noita yrittäjiä ja mahdollisesti karsii pois rahankerääjät. Mutta on tässä kyllä aikansa trendi-ilmiö taas kyseessä.

Ja jos haluaa loppuvuodelle hyvät naurut niin kannattaa mennä katsomaan vaikka Speakers Forumin listoja. Siellä on näyttelijöitä, valmentajia ja muita turhia julkkiksia listat pullollaan, mutta missä on ne oikeat yritysjohtajat? Sitä sopii miettiä onko 20 vuotta teatteria näytellyt parempi kertomaan miten yrityksissä saadaan hommat toimimaan vai kenties 20 vuotta yritystä johtaneet henkilöt.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu