maksyn stumpit

Kiire, tekokiire ja oikea kiire

19.12.2008 14.19 - yhteiskunta 

Kyllä se vaan kummastuttaa kuinka kaikilla on nykyisin kiire ja aikaa on liian vähän. Jos jokin laite tahi muu hyödyke hajoaa tulisin se heti vaihtaa uuteen tai viimeistään seuraavaksi päiväksi korjata. Kyseistä hyödykettä ilman on eletty 20 vuotta ja sitten kun sellainen on hankittu niin se on muuttunut välttämättömäksi asiaksi. Maailma kaatuu ilman sitä ja sen vuoksi rähinä hyödykkeen valmistajalle on valmis.

Itselläni oli juuri autossa vikaa vikaa ja maahantuojalla meni kaksi kuukautta selvittää mitä osia pitää vaihtaa. Ei se oikeastaan minua haitannut vaikka vika turvallisuuteenkin vaikutti. Samalla vaan mietin kuinka joku toinen olisi jo ollut useaampaan otteeseen tiskillä huutamassa hoosiannaa. Nyt auto on saatu korjattua ja kaikki toimii. Ei siitä minun tarvinnut erillistä stressiä ottaa.

Uskoisin, että ongelman pohjana on ihmisten oma kiire. Tai oikeammin nykyään tekokiire. Kaikilta vaaditaan tiukkoja aikatauluja ja jos jokin siinä systeemissä ei natsaa niin eikös se itku pureta kolmanteen osapuoleen. Ja kun suurinosa kiireestä on itse luotua kuvitelmaa jonka vuoksi sitten saadaan ihan oikeasti oikea kiire aikaiseksi.

Blogi on avattu ja itku voi jatkua. Seuraavaksi kirjoitan hieman autokäyttäytymisestä kun vaan jaksan avautua tarpeeksi.

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu